قادر مالک اف رئیس مرکز تحلیلی "دین، حقوق و سیاست" و عضو شورای علمای مفتیات قرقیزستان در تاریخ ۲۱ اوت ۲۰۲۰ میلادی به عنوان معاون اداره دینی مسلمانان ( معاون مفتی ) قرقیزستان منصوب شده است. وی در این مقام به جای ضمیر راکیف که اینک به عنوان قاضی شهر بیشکک منصوب شده ؛آمده است.
با انتصاب قادر مالک اف در مقام معاون چه تحولاتی در مفتیات در انتظار است؟ اگر به نظرسنجی های خبرگزای کاکتوس میدیا[۱] و صفحه مفتیات در فیسبوک نگاهی بیندازیم؛ می بینیم که این نهاد دینی در انتظار اصلاحات جدی و اساسی است.
قادر مالک اف در صفحه شخصی اش در فیسبوک به موارد زیر اشاره کرده است:
" کارها و وظایف زیادی وجود دارد و تمام آنها بایستی با فعالیت و به ترتیب، با توجه به مسائل کنونی- از مسائل جاری کوتاه مدت تا میان مدت و بعد تا بلند مدت پیگیری و اجرا شود. بنظر من در حال حاضر بایستی سیاست وحدت امت و حمایت اجتماعی و معنوی در جامعه را تقویت و از فتنه و انشعاب سیاسی، قومی، منطقه ای و سایر موارد در جامعه اجتناب کنیم. همچنین نباید اجازه دهیم که نیروهای مخرب و ویرانگر، اسلام و مومنان را به عنوان ابزار خود مورد سوء استفاده قرار دهند. برای نیل به این هدف کار و فعالیت دائمی، استراتژی و راهبرد بلند مدت، نظارت و تحلیل وضعیت لازم است."
ولی اینکه سایر اعضای شورای علمای قرقیزستان و خود مفتیات چقدر برای این تحولات امادگی دارند گذشت زمان آن را نشان خواهد داد.
اما معاون جدید مفتیات قرقیزستان چه چیزهایی را پیشنهاد می نماید؟
- راه اندازی سامانه تلفنی اعتماد بمنظور پاسخگویی به شبهات و سوالات دینی جوانان و نوجوانان و ارائه مشاوره های دینی و روانشناختی
- تاسیس کمیسیون انضباطی در خصوص اخلاق و رفتار اسلامی
- تهیه مرکز علمی بر اساس اسلام در خصوص تربیت و پیشگیری از جرم و جرائم در میان جوانان
- تقویت جایگاه مقتی و امامان مساجد در مناطق
- راه اندازی و اجرای طرح رسانه ای "مسجد ایده آل" و "امام ایده آل" بصورت پایلوت و آزمایشی
- برگزاری مراسم روز درب های باز در مساجد برای تمام علاقمندان همراه با سوالات و پاسخ ها
- حفظ و دفاع از میراث معنوی سنتی علمای قرقیزستان
- انجام اصلاحات در سایت رسمی مفتیات قرقیزستان
- ایجاد بخش مطبوعاتی و تحلیلی برای افزایش سطح علمی مقالات در زمینه اسلام
- بهبود و ارتقای سطح فکری، فرهنگ معنوی و اخلاقی مسلمانان قرقیزستان با استفاده از امکانات رسانه های جدیدو فضای مجازی از جمله یوتیوب، تلگرام و غیره.
- راه اندازی درس های مربوط به روان شناسی و فن آوری های اطلاعاتی (IT) در موسسات آموزشی اسلامی
- ایجاد بخشی در ارتباط با زنان در مفتیات قرقیزستان
- برگزاری دیدارهای دائمی اعضای شورای علما با مسلمانان قرقیزستان در مناطق مختلف این کشور
- تاسیس مرکز "دار الافتا" در خصوص تهیه فتوا و انجام تحقیقات علمی با حضور و بکارگیری کارشناسان دینی دارای تحصیلات عالی
- بررسی مضمون خطبه های نماز جمعه و تهیه آن مطابق با موضوعات و مسائل مهم روز
برخی از ابتکارات معاون جدید اداره دینی مسلمانان(مفتیات) قرقیزستان برای بخشی از اعضای این اداره و روحانیونی که دیدگاه های محافظه کارانه ای دارند، بسیار انقلابی به نظر می رسد. ولی نمی توان ابتکارات قادر مالک اف را رد کرد چرا که چنین تحولاتی برای مفتیات کشور بسیار لازم و ضروری است
منبع:
[۱] Kaktus Media
نظر شما